Окупанти у Маріуполі змушують дітей підіймати російський прапор та слухати гімн РФ (відео)

Російські загарбники продовжують тероризувати українське населення в окупованому Маріуполі. Вони щотижня змушують дітей підіймати російський прапор та слухати гімн Росії.

Про це повідомив радник мера міста Петро Андрющенко у Telegram.

За його словами, кожен тиждень у школах починається з так званого "патріотичного виховання", а насправді — промивки мізків дітей.

"Їх змушують вишукуватися у лінійку, слухати гімн держави-терориста та підіймати її прапор. І це при тому, що росіяни вбили у місті понад 22 тисяч людей", — обурився Андрющенко.

Також радник мера Маріуполя розповів, що у школах окупованого міста також героїзують вбивць. Так, на стендах у навчальних закладах розвісили історії окупантів з написом — "Герої ДНР".

"Виходячи з тенденції, скоро будуть славити "вагнерівців" — звільнених в‘язнів, засуджених за насилля та вбивства. Ось такий приклад нав‘язують росіяни нашим дітям", — наголошує Андрющенко.

Ситуація у Маріуполі

Відомо, що окупанти почали демонтувати зруйновані будинки в Маріуполі. Разом із завалами рашисти вивозять на сміття тіла загиблих цивільних. Мер Маріуполя Вадим Бойченко розповів, що рашисти знищили вже 50% житлового фонду у місті. 

"Тобто, 1300 багатоквартирних секторів цих будинків більше не існує. Сьогодні російська федерація масово прибирає сліди воєнних злочинів", — розповідав Бойченко.

Міський голова також зазначав, що окупанти запропонували демонтувати близько 1000 зі знищених будинків. Наразі рашисти розбирають завали. За його словами, якщо на початку окупації міста вони рідко, але діставали тіла, то тепер і цього не роблять: розбирають завали, вивозять на сміття бетон разом із тілами.

За його словами, РФ активно прибирає сліди воєнних злочинів, адже розуміє, що найближчим часом ЗСУ перейдуть у контрнаступ і звільнять Маріуполь.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російські загарбники в окупованому Маріуполі повністю зруйнували залізничний вокзал. Вони перетворили будівлю на суцільні руїни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.03.2023 13:02