Фото: АрміяInform

Окупанти відмовляються йти в наступ через великі втрати у війську, — Міноборони

Армія РФ продовжує зазнавати втрат. Медзаклади окупантів приховують справжню кількість загиблих, а військові відмовляються йти в наступ через значні втрати в особовому складі.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

За її словами, лікарні на тимчасово окупованих територіях переповнені важкопораненими. Їх майже не евакуюють на лікування в Росію.

Водночас облік померлих ведеться тільки російськими військовими медиками. Згодом ці відомості приховують.

Натомість відомості про реальні втрати окупантів все одно розповсюджується серед військових РФ і деморалізує російських солдатів.

"Приданий на посилення 155 окремої бригади морської піхоти Тихоокеанського флоту РФ добровольчий козачий загін відмовляється брати участь у наступі і виконувати накази некомпетентного командування. Така тенденція спостерігається і в інших підрозділах противника", — розповіла Маляр.

За даними заступниці міністра оборони, командування російських військ активізувало заходи примусового та карального характеру, щоб спробувати покращити стан військової дисципліни та запобігти випадкам масового залишення районів ведення бойових дій.

Нагадаємо, а даними Генштабу ЗСУ, загальна кількість втрат РФ в особовому складі перевищує 153 тисячі. Водночас головнокомандувач силами НАТО вважає, що у війні з Україною Російська Федерація втратила вбитими та пораненими майже 200 тисяч військових. З них 1800 — офіцери ворожої для нас армії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.03.2023 12:04