Фото: Генеральний штаб ЗСУ

Окупанти відступають від лінії зіткнення, — "Південь"

На півдні України російські війська відходять від лінії зіткнення. Зараз триває "потужний підготовчий етап", на якому ЗСУ нищать склади окупантів, скупчення техніки, місця дислокації особового складу.

Про це повідомила в ефірі "Радіо Донбас. Реалії" речниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

ЗСУ намагаються тримати вогневий контроль над транспортними шляхами.

"Тримаємо вогневий контроль таким чином, щоб вони (окупанти, — ред) не могли ними скористатись, навіть для відступу на таку велику відстань. Тобто ми відстежуємо їхнє просування, намагаємось припинити їхній рух, зупинити не тільки колони техніки і живої сили на передову, а й під час відступу. Вони, звісно, вираховують кілометраж так, щоб не бути ураженими нашими засобами ураження, але виходячи з того, що сезон "бавовни" в Криму вже розпочато, вони поступово усвідомлюють, що всюди, де Україна, їм не буде спокою", — сказала Гуменюк.

Нагадаємо, Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує оборонятися. Окупанти тероризують мирних мешканців та будують укріплення.

Також російські терористи можуть атакувати територію України на Великдень. До ракетної атаки окупантів потрібно бути готовими в будь-який час.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.04.2023 08:57