Фото: АрміяInform

Окупанти вивели у море три ракетоносії: українців попередили про загрозу

Росія вивела у Чорне море три ракетоносії, серед яких і один підводний. Загальний залп "Калібрів" може становити до 20 ракет.

Як повідомили в Оперативному командуванні "Південь", активізація ворожого корабельного угруповання сталася після того, як шторм у морі зменшився до 3-4 балів.

В ОК зазначили, що напередодні ворог запускав розвідувальні безпілотники, один з яких був влучно збитий силами протиповітряної оборони.

"За цим, враховуючи й нічну атаку дронами-камікадзе типу Shahed-131/136, і підвищену активність ворожої авіації, проглядається підготовка до ракетних ударів. Вночі дрони, спрямовані в нашу зону відповідальності, були збиті на Кіровоградському і Вінницькому напрямках. Не ігноруйте сигнали повітряної тривоги, будьте пильні та уважні", — закликали в ОК "Південь".

Водночас речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук попередив про високий рівень загрози ракетних і авіаційних ударів РФ. Він також відзначив активність російських авіації та ракетоносіїв у Чорному морі.

"Одещина: загроза ворожих ракетних і авіаційних атак на рівні висока. Відзначається активність ворожої авіації. Вночі ЗСУ знищили два дрони на Кіровоградському і Вінницькому напрямках. В Чорному морі ворожі ракетоносії", — зазначив Братчук.

Рашисти вигадали нову хитрість у Чорному морі

Раніше спікерка ОК "Південь" Наталя Гуменюк повідомила, що Росія вигадала нову цинічну хитрість у Чорному морі.

"Вони усвідомлюють, що є зони ураження нашою зброєю, і туди — ані руш. Тому вони тримаються за мисом Тарханкут в напрямку Новоросійська, щоб за відповідних погодних умов зайти у пункти базування, але не наближаються за відстань, з якої можуть бути уражені нами", — пояснювала Гуменюк. 

За її словами, навіть з цієї зони росіяни можуть бити по території України ракетами типу "Калібр". 

Нагадаємо, уночі 10 лютого в Україні декілька разів лунала масштабна повітряна тривога. У Запоріжжі, Херсоні, Дніпрі, Вінниці та Харкові чули вибухи. На Запоріжжя було здійснено найбільшу атаку з початку повномасштабного вторгнення — зафіксовано 17 "прильотів".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.02.2023 08:19