Скріншот з відео

Окупанти взяли "оперативну паузу" після ударів ЗСУ по окупованій Керчі

Російські загарбники взяли "оперативну паузу" після успішного удару наших військових по ворожому кораблю в Керчі тимчасово окупованого Криму. За попередніми даними, пошкоджено ракетний корабель рашистів "Аскольд".

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Військомо-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук.

За словами військового, наразі ситуація в акваторії Чорного моря є стабільною. Росіяни ймовірно не розуміють, що далі робити після удару наших воїнів, у зв'язку з чим бере "оперативну паузу", аби якось змінити свою тактику.

"Перша зміна, яку вони зробили, це розосередили особовий склад. Можливо, зараз будуть вирішувати, як взагалі використовувати інші бази, враховуючи, що Севастополь не буде вже ніколи безпечною базою для росіян. Тому зараз таке затишшя", — наголосив речник Військомо-морських сил ЗСУ.

Що відомо про удари по Керчі 4 листопада

Збройні сили України у суботу завдали успішних ударів по морській та портовій інфраструктурі суднобудівного заводу "Затока" у тимчасово окупованому Криму. Цю інформацію підтвердили раніше у Страткомі ЗСУ.

Telegram-канал "Кримский ветер" повідомляв, що на суднобудівному заводі в Керчі могло бути влучання в малий ракетний корабель проекту 22800 "Каракурт".

Пізніше командувач Повітряних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Микола Олещук подякував пілотам за успішні удари по Керчі. Він також зазначив, що на території заводу стояв один із найсучасніших кораблів ЧФ РФ — носій крилатих ракет "Калібр".

Нагадаємо, речник Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш раніше пояснював, що американські далекобійні ракети ATACMS "суттєво змінюють правила гри". Тепер окупанти змушені відтягувати свої склади та аеродроми ще далі від лінії фронту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.11.2023 10:43