Фото: заповідник "Асканія Нова"

Окупанти взяли під контроль заповідник "Асканія Нова": що відомо

На Херсонщині заповідник "Асканія Нова" перейшов під контроль окупантів. Самопроголошена влада вже і призначила "нового директора".

Про це повідомила пресслужба Біосферного заповідника "Асканія-Нова" у Facebook.

Окупаційна влада встановила повний контроль над біосферним заповідником.

"Змушені повідомити про встановлення окупаційною адміністрацією фактичного контролю над Біосферним заповідником "Асканія-Нова" імені Ф.Е. Фальц-Фейна Національної академії аграрних наук України. 20 березня в установу прибули "перший заступник керівника адміністрації президента РФ С. Кірієнко, "т.в.о. губернатора" Херсонської області, колаборант В. Сальдо та невідома особа у ролі директора, призначеного "Министерством природных ресурсов и экологии Херсонской области" без офіційних представлень — Мєщєряков Д.В.", — йдеться у повідомленні.

Ще сьомого березня цього року Мєщєряков зареєстрував "Государственное автономное учреждение "Биосферный заповедник "Аскания-Нова"  у держреєстрі юросіб РФ.

"Поки персонал продовжує виконувати функціональні обовʹязки та здійснює необхідний догляд за колекціями…", — додається в повідомленні.

Біосферний заповідник "Асканія-Нова" імені Ф.Е. Фальц-Фейна з 1995 року є самостійною природоохоронною, науково-дослідною установою міжнародного значення з сертифікатом ЮНЕСКО про включення до Всесвітньої мережі біосферних резерватів.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський здійснив робочу поїздку до Херсонської області. Там він ознайомився з перебігом відновлення інфраструктурних об’єктів, зруйнованих унаслідок повномасштабної агресії Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Суспільство, 25.03.2023 15:19