Фото: EurAsian Times

Окупанти запустили три групи "шахедів" та ракети: яка ситуація в областях

Російські загарбники вночі 6 серпня запустили по Україні щонайменше три групи дронів-камікадзе з південного та південно-східного напрямів. Також фіксується пуск крилатих ракет типу "Калібр".

Про це йдеться у повідомленні Повітряних сил Збройних сил України.

Керівник Об'єднаного прес-центру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк заявила, що станом на вечір є запуски й безпілотників, і загроза застосування стратегічної авіації.

"Оперативна ситуація розвивається з півдня у напрямку центральної України. Але під загрозою можуть бути і південні регіони. Ворог часто змінює тактику, маршрути снарядів", — наголосила вона.

Так, після опівночі військові попередили про ракетну загрозу на Одещині та Кіровоградщині. У Хмельницькій та Житомирській області — загроза застосування ударних БпЛА Shahed.

скріншот

Скріншот з Telegram-каналу Повітряних сил ЗСУ

О першій ночі Повітряні сили поінформували, що ударні БпЛА Shahed рухаються у напрямку Старокостянтинова. Також військові попередили про ракетну небезпеку для Київської області й загрозу обстрілу дронами — для Одещини.

скріншот

Скріншот з Telegram-каналу Повітряних сил ЗСУ

Масований обстріл України 5 серпня

У суботу ввечері російські загарбники здійснили масований ракетний обстріл України. Повідомлялося про рух ракет на Старокостянтинів, що на Хмельниччині. Також вибухи було чутно на Запоріжжі.

Згодом вибухи чули у Житомирській області. Повідомлялося й про те, що рашисти поцілили ракетами на Вінницьку область.

На новий обстріл України відреагував президент Володимир Зеленський. Він заявив, що "Кинджали" й "Калібри" били по "Мотор Січі" та по нашій Хмельниччині. Частину ракет, за його словами, було збито.

У Хмельницькій ОВА повідомили, що в області вибуховою хвилею пошкоджено покрівлю, двері та вікна в декількох приватних житлових будинках, вибито вікна в одному з комунальних закладів культури, в приміщенні автовокзалу та в комерційному приміщенні.

Нагадаємо, ввечері 5 серпня військові інформували, що сім винищувачів Ту-95 злетіли з російського аеродрому ОленьяЦі винищувачі на підвісці можуть нести ракети Х-101 та Х-555.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.08.2023 01:03