Фото: forpost.media

Окупанти застосовують на фронті нові "штурмові підрозділи": чи становлять вони небезпеку

Російські війська почали використовувати на окупованих територіях так звані "штурмові підрозділи Z". Проте рашисти не дуже охоче йдуть воювати.

Про це повідомив керівник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашківський в ефірі телемарафону.

"З'явилися так звані "штурмові підрозділи Z", які укомплектовані людьми з кримінальним минулим. Тепер і зрозумілий конфлікт між Пригожиним і Шойгу, тому що останній фактично відняв можливість поповнювати ряди "вагнерівців" в'язнями. Натомість тепер Збройні сили РФ формуються цими людьми з кримінальним минулим", — розповів Дмитрашківський.

Дмитрашківський зазначив, що днями ЗСУ взяли у полон 15 російських військових під Мар'їнкою. За його словами, це якраз були бійці зі "штурмових підрозділів Z".

"Всі вони розповідають, що мають погане забезпечення і стару зброю...Натомість вони розповідали, що дуже багато з цих підрозділів не дуже хочуть йти воювати. Саме тому зараз серед цих "вояків" ведеться робота, щоб вони йшли штурмувати позиції ЗСУ", — зазначив Дмитрашківський.

Нагадаємо, Росія прагне розвивати альтернативні приватні військові компанії, щоб зрештою замінити ПВК "Вагнера" у її значній бойовій ролі на війні в Україні. Це відбувається в контексті гучної суперечки між Міноборони Росії та групою "Вагнера".  

Раніше повідомлялося, що приватна військова компанія "Вагнера" може припинити свої операції в Україні. Відповідне рішення готує засновник групи Євген Пригожин. За інформацією Bloomberg, "кухар Путіна" вирішив припинити операції в Україні після конфлікту з російським військовим командуванням.

Читайте також: Блєск і ніщєта "Вагнера". Як Пригожин не став російським героєм української війни

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.04.2023 11:41