Фото: росЗМІ

Окупанти заводять нові підрозділи в Бахмут: у ISW пояснили, чого чекати

Вихід найманців ПВК "Вагнера" з Бахмута змусив окупантів передислокувати на їхні позиції військових "ДНР". Це може знизити ворожі наступи на лінії Авдіївка-Донецьк.

Про це йдеться у звіті аналітиків американського Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики вказують на те, що наступальні операції в Бахмуті та його околицях зменшилися. Найманці "Вагнера", схоже, відходять з міста для відновлення та перегрупування в тилу. Експерти зазначають, що заяви української сторони і засновника ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина співпадають щодо виходу найманців з Бахмута. Натомість відбувається передислокація підрозділів "ДНР" до міста, і це може знизити темпи російських наступальних операцій на лінії Авдіївка-Донецьк. Військові аналітики повідомляють, що останніми днями інтенсивність російських атак на цій ділянці зменшилася, що може бути пов'язано з перекиданням сил.

Російське військове командування може перекидати підрозділи "ДНР", що діють на добре захищеному напрямку Авдіївка-Донецьк, щоб не робити інші напрямки вразливими або забезпечити швидке підкріплення навколо міста Бахмут. Крім того, йдеться в огляді, російське військове командування, схоже, посилює фланги Бахмута регулярними формуваннями.

Нагадаємо, навколо міста Бахмут та на його околицях припинились активні бойові дії. Російські загарбники вирішили зосередитись на інтенсивності обстрілів.

Міністерство оборони Великої Британії повідомило, що найманці приватної військової компанії "Вагнера" почали відхід з міста Бахмут. Вони можуть продовжити наступальні операції на фронті після відновлення сил.

Раніше аналітики Інституту вивчення війни (ISW) повідомляли, що Збройні сили України проводять успішні контратаки в районі Бахмута. Саме тому російським військам може бути важко провести деблокування підрозділів ПВК "Вагнера".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.05.2023 08:02