Фото: armyinform.com.ua

У Бахмуті та навколо міста вщухають бої: у Міноборони розповіли про плани росіян

Навколо міста Бахмут та на його околицях припинились активні бойові дії. Російські загарбники вирішили зосередитись на інтенсивності обстрілів.

Таку заяву у Telegram зробила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Вона наголосила, що на Бахмутському напрямку ворог безрезультатно наступав, але в цілому його активність знижена.

"Ворог зробив ставку на завдання авіаційних ударів та інтенсивних артилерійських обстрілах. Вчора і сьогодні там немає активних боїв — ні в місті, ні на флангах", — написала Маляр.

Представниця Міноборони також повідомила, що рашисти активно обстрілюють околиці Бахмута та підступи до нього.

"Ми міцно тримаємо зайняті раніше панівні висоти на півночі та півдні від Бахмута. Водночас просування протягом вчора і сьогодні призупинено з метою виконання інших задач", — додала Маляр.

Вона зауважила, що зниження наступальної активності РФ обумовлено тим, що проводиться заміна та перегрупування військ. Ворог намагається посилити власні спроможності.

Ситуація на фронті

Протягом 26 травня ворог здійснив близько 89 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. На жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення, пошкоджень зазнали медичний заклад у місті Дніпро, освітні заклади в Ізюмі та Нью-Йорку, житлові багатоквартирні та приватні будинки. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Загалом, протягом минулої доби, відбулось 25 бойових зіткнень на зазначених ділянках фронту.

Нагадаємо, Міністерство оборони Великої Британії повідомило, що найманці приватної військової компанії "Вагнера" почали відхід з міста Бахмут. Вони можуть продовжити наступальні операції на фронті після відновлення сил.

Раніше аналітики Інституту вивчення війни (ISW) повідомляли, що Збройні сили України проводять успішні контратаки в районі Бахмута. Саме тому російським військам може бути важко провести деблокування підрозділів ПВК "Вагнера".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.05.2023 11:43