Фото: Flickr

Окупанти завозять силовиків на захоплені території перед "виборами Путіна", — Запорізька ОВА

Російські загарбники посилюють фільтрації та завозять силовиків на тимчасово окуповані українські території. Це відбувається на час так званих "виборів президента", які незаконно проводяться на захопленій землі.

Про це у Telegram-каналі повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров.

За словами посадовця, окупанти відновили облави в населених пунктах Мелітопольського району — під приводом пошуку наркотиків чи перевірки законності зберігання зброї влаштовують обшуки та перевірки документів.

Також загарбники відрядили на ТОТ понад 10 тисяч росгвардійців, які будуть супроводжувати членів "виборчих дільниць" та обходити будинки місцевих мешканців.

Федоров повідомив, що рашисти звозять "волонтерів" з "роти бойового братерства" та долучають до контролю "громадськість" з-поміж зрадників та колаборантів.

"Вибори" в окупації — це не звичний нам демократичний процес, а фарс, результати якого не визнає жодна цивілізована країна світу", — додав Іван Федоров.

Як відомо, так звані "вибори" президента РФ відбудуться з 15 по 17 березня 2024 року. Щоб посилити тиск на населення на ТОТ, ​російська влада відправила туди спецзагони, які будуть фальсифікувати результати під час проведення псевдоголосування.​ Також окупанти збільшили кількість правоохоронців у тимчасово окупованому Запорізькому регіоні з метою контролю організації виборчого процесу.​

Раніше радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що окупаційна влада областей України, які тимчасово перебувають під контролем Росії, "проводить" так звані "президентські вибори" в різні терміни. При цьому мало хто знає, де розташовані "виборчі дільниці".

Нагадаємо, 29 січня 2024 року в тимчасово окупованому Запорізькому регіоні росіяни відкрили 19 пунктів подачі заяв, аби "проголосувати" могли навіть ті, хто має прописку в іншій області та без російського паспорта.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.02.2024 22:52