Володимир Путін. Джерело: росЗМІ

У Росії назвали дату, коли знову "обиратимуть" Путіна диктатором

Рада федерації Росії призначила дату проведення виборів президента. Вони відбудуться 17 березня 2024 року.

Про це повідомив сайт Ради федерації.

"По суті, цим рішенням дається старт початку передвиборчої кампанії", — заявила спікер верхньої палати парламенту Валентина Матвієнко.

За російським законодавством, вибори президента призначає Рада федерації не раніше, ніж за 100 днів, і не пізніше, ніж за 90 днів, до дня голосування.

Раніше Reuters повідомляв, що Володимир Путін вирішив балотуватися на березневих президентських виборах, що дозволить йому залишатися при владі як мінімум до 2030 року.

Про намір стати кандидатами вже заявили п'ять мешканців Росії, серед них — військовий злочинець Ігор Гіркін, якого тримають у в’язниці, колишній депутат Держдуми від Союзу правих сил Борис Надєждін і журналістка Катерина Дунцова. Водночас їх допуск залежить винятково від дозволу Кремля.

Нагадаємо, що 2 грудня президент України Володимир Зеленський закликав не визнавати результатів майбутніх виборів президента Російської Федерації. Український лідер в інтерв'ю виданню Associated Press поставив під сумнів демократичність голосування в Росії, яке заплановане на березень 2024 року. За його словами, він "дуже хотів би, щоб західний світ сам розумів", що підсумки виборів у РФ будуть нелегітимними.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 07.12.2023 12:15