Ілюстративне фото / Джерело: Associated Press

Окупанти зазнали великих втрат поблизу села Кринки на Херсонщині: деталі від британської розвідки

Дивізія російських десантників зазнала колосальних втрат під час штурму села Кринки на лівому березі Дніпра у Херсонській області. 

Про це пише міністерство оборони Великої Британії у звіті за 14 грудня. 

Зазначається, що на початку грудня 2023 року новосформована 104-а гвардійська повітряно-десантна дивізія Повітряно-десантних військ Росії (ВДВ) з високою ймовірністю зазнала надзвичайно великих втрат і не змогла досягти поставлених завдань під час бойового дебюту в Херсонській області.

Розвідка повідомляє, що операція відбулася після приєднання дивізії до Дніпровського угруповання російських військ і спроби вибити український плацдарм біля села Кринки на східному березі Дніпра.

"104 гвардійська повітряно-десантна дивізія погано підтримувалася авіацією й артилерією, а багато військовослужбовців, швидше за все, були недосвідченими", йдеться у повідомленні.

Своєю чергою, російські "мілблогери" після інциденту закликали командувача Дніпровського угруповання військ генерал-полковника Михайла Теплінського подати у відставку.

"Це удар по репутації Теплінського як одного з найздібніших російських польових командирів на війні: за своєю штатною посадою він також є командувачем ВДВ", вважають у британській розвідці.

 інфографіка британської розвідки за 14 грудня 2023 року

Інфографіка: британська розвідка

Нагадаємо, ЗСУ успішно обороняють свої позиції на лівобережжі Херсонської області та відбивають атаки росіян. За словами речниці Сил оборони півдня Наталії Гуменюк, російські окупанти намагаються вибити ЗСУ з займаних позицій на лівому березі Херсонщини, але підрозділи, які утримують там свої позиції міцно тримаються і завдають втрат ворогу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.12.2023 12:36