Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Рашисти кинули на Херсонський напрямок нову дивізію повітряно-десантних військ, — британська розвідка

Повітряно-десантні війська Росії (ПДВ) розпочали розгортання в Україні нещодавно сформованої 104 гвардійської десантно-штурмової дивізії. Вона, ймовірно, розташовуватиметься у Херсонській області.

Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки.

Британські розвідники нагадали, що в серпні 2023 року міністр оборони Росії Сергій Шойгу оголосив про плани відтворити 104 дивізію, яку 1998 року скоротили до дрібнішого формування — бригади.

За даними експертів, до її підпорядкування, ймовірно, входять 337 полк, додатковий маневровий полк, 52 полк і артилерійська бригада. З приходом 104 гвардійської десантно-штурмової дивізії кількість дивізій у бойовому порядку повітряно-десантних військ збільшиться до п'яти.

"Дивізія, найімовірніше, буде погано навчена та навряд чи відповідатиме колишнім елітним стандартам повітряно-десантних військ", — йдеться у повідомленні.

При цьому в Міністерстві оборони Великої Британії зазначили, що за бригадою уважно стежитиме російський генерал, який відповідає за Херсонський напрямок, — генерал-полковник Михайло Теплинський. Він є командувачем повітряно-десантних військ Росії.

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, що українські сили упродовж доби 29 листопада продовжили наземні атаки на східному (лівому) березі Херсонської області та просунулися вперед. По наших військах активно працює ворожа артилерія.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.11.2023 09:20