Фото: Генштаб ЗСУ

Яка ситуація на лівобережжі Херсонщини: аналітики повідомляють про запеклі бої та просування ЗСУ

Українські Сили оборони 29 листопада продовжили наземні атаки на східному (лівому) березі Херсонської області та просунулися вперед. По наших військах активно працює ворожа артилерія.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Російські джерела стверджують, що українські війська просунулися на південний захід від Кринок (30 кілометрів на північний схід від Херсона і два кілометри від річки Дніпро) і закріпилися в лісовому масиві. Російські військкори стверджують, що у районі Кринок тривають бої й що у цьому районі завдають сильні удари російська авіація та артилерія.

Мапа ISW

У Генштабі України повідомили, що українські сили зберігають позиції на східному березі Дніпра. Російські мілблогери стверджують, що українські сили продовжують перекидати на лівий берег нові штурмові групи й що біля Кринок діють від 300 до 400 українських військовослужбовців. Заяви Росії про прибуття українських підкріплень на східний берег річки Дніпро дозволяють припустити, що російська армія щосили намагаються перешкодити зусиллям України щодо постачання та посилення своїх позицій на східному березі Херсонської області.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський зустрівся з військовими, які ведуть оборонні операції на Півдні України. Глава держави обговорив з захисниками перебіг бойових дій, подальші плани українських оборонців і їхні першочергові потреби.

Раніше прес-офіцер Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк заявила, що українські війська посунули окупантів на 3-8 км від Дніпра на лівобережжі Херсонщини. Відтак, мінометні розрахунки вже не досягають правого берега.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.11.2023 08:05