Фото: uainfo.org

Втратила трьох командирів повітряно-десантних полків: британська розвідка розповіла про високу плинність кадрів у армії РФ

Від початку повномасштабного вторгнення армія Росії втратила трьох командирів одного з найпрестижніших повітряно-десантних полків.

Про це повідомила розвідка Великої Британії.

Вищезгадані російські командири були ліквідовані, або ж пішли у відставку. Наприклад, командир 247-го гвардійського десантно-штурмового полку полковник Василь Попов, ймовірно, загинув на Оріхівському напрямку Запорізької області цьогоріч на початку вересня.

"Лише за кілька тижнів до цього, у серпні 2023 року, його попередник, полковник Пилип Попов, ймовірно, подав у відставку. Російські ЗМІ стверджують, що він зробив це на знак протесту проти того, що військові не змогли знайти тіла загиблих росіян", — розповіли розвідники.

Крім того, у перші тижні російського вторгнення під Миколаєвом було ліквідовано тодішнього командира 247-го полку полковника Костянтина Зізевського.

"Досвід 247-ї висвітлює надзвичайне виснаження і високу плинність кадрів у російських збройних силах, навіть серед відносно високопоставлених офіцерів", — додає розвідка.

Нагадаємо, протягом минулої доби Збройні сили України "задвохсотили" 480 окупантів. Також знищено 40 артсистем ворога.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.09.2023 11:10