Фото ілюстративне. Джерело: novyny.online

Росія перекинула в Україну нову загальновійськову армію, — британська розвідка

Підрозділи нової 25 загальновійськової армії Росії, ймовірно, вперше перекинули в Україну. Формування поки що розташували в Луганській області на північному сході країни.

Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

"Нещодавно, в серпні 2023 року, в оголошеннях про набір у 25 загальновійськову армію стверджувалося, що її розгорнуть в Україні лише з грудня 2023 року", — нагадали в британській розвідці.

Розвідники припустили, що підрозділи перекинули на нашу територію раніше частково тому, що в Росії виникають труднощі з надмірно розтягнутими силами на фронті. Водночас Україна продовжує свій контрнаступ на трьох різних напрямках.

"Однак існує також велика ймовірність того, що Росія спробує використати частини 25 загальновійськової армії для відновлення незалучених резервних сил у театрі бойових дій, щоби надати командирам більшу оперативну гнучкість", — додали в Міністерстві оборони Великої Британії.

Інфографіка Міністерства оборони Великої Британії

Інфографіка Міністерства оборони Великої Британії

Нагадаємо, на початку вересня аналітики Інституту вивчення війни (ISW) вже повідомляли про дислокацію "резервної армії" у Луганську область. На думку експертів, 25-та загальновійськова армія навряд чи буде боєздатною, враховуючи її поспішне розгортання.

Учора Military Media Center інформував, що російські загарбники намагаються уникнути прориву лінії свого захисту. Тож вони перегруповують війська між операційними напрямками та перекидають на фронт резерви з глибини Росії. До того ж противник збільшив інтенсивність застосування керованих авіаційних бомб, баражувальних боєприпасів "Ланцет" і ударних БпЛА Shahed".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.09.2023 09:15