Фото: росЗМІ

Хочуть зупинити контрнаступ ЗСУ: британська розвідка прогнозує серйозні проблеми у російських військ

Українські війська продовжують наступальні дії на Оріхівському напрямку. Водночас Російська Федерація намагається розвивати успіх навколо Куп’янська.

Про це йдеться у звіті британської розвідки. У відомстві зазначають, що українські війська вийшли на першу лінію російської оборони у Запорізькій області.

"Російські війська, що складаються переважно з 58 загальновійськової армії та підрозділів Повітряно-десантних військ Росії, намагаються зупинити український контрнаступ, водночас продовжуючи власний наступ на північній осі навколо Куп'янська", — йдеться в огляді.

Армія РФ може отримати серйозні проблеми, продовжуючи наступ на Харківщині і стримуючи контрнаступ ЗСУ на Запоріжжі.

"Враховуючи те, що Росія досягла скромних успіхів під Куп'янськом після початку українського контрнаступу в червні, вона, швидше за все, намагатиметься скористатися цим, продовжуючи постачати ресурси на цю вісь. Однак Росія ризикує розділити свої сили, намагаючись запобігти українському прориву", – йдеться у звіті.

Британська розвідка про контрнаступ ЗСУ

Іфнографіка: британська розвідка

Нагадаємо, військові Російської Федерації розгорнули "резервну армію" у Луганській області. Частина окупантів з цього напрямку передислокувалися зупиняти український контрнаступ на півдні України. Як зазначають аналітики, начальник Головного військового управління розвідки України Кирило Буданов повідомив, що російські військові розгорнули частини новоствореної 25 загальновійськової армії, щоб дати можливість підрозділам, які зараз перебувають на передовій у Луганській області, передислокуватися в бік для захисту від українського контрнаступу на Півдні України. На думку експертів, 25-та загальновійськова армія навряд чи буде боєздатною, враховуючи її поспішне розгортання.

За даними українського підпілля, російських військових розстрілюють за відмову йти на штурм Кліщіївки, що на Донеччині. Низку таких подій фіксували на південь від Бахмута.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.09.2023 10:51