Фото: chas.news

Окупанти зменшують присутність на території ЗАЕС, — ГУР

Російські окупанти поступово залишають територію Запорізької атомної електростанції. Одними з перших зі станції поїхали троє співробітників "Росатому", які керували діями росіян. 

Про це повідомила прес-служба Головного управління розвідки України.

Крім того, за даними ГУР, рекомендації евакуюватися отримали українські співробітники, які підписали контракт з "Росатомом".

"Згідно з отриманими вказівками вони мають від’їхати до 5 липня. Бажаний напрямок – територія окупованого Криму. На сьогодні відомо про від’їзд на півострів начальниці юридичного відділу Манцурової, головного інспектора Штатського та заступника станції із забезпечення Губарева", — йдеться у повідомленні.

Також на території самої ЗАЕС та в місті-супутнику станції Енергодарі поступово зменшується кількість військових патрулів.

"Персоналу, що залишається на станції, дано вказівку "в разі будь-яких аварійних ситуацій звинувачувати Україну", — зауважили у ГУР.

Нагадаємо, українська розвідка отримала інформацію про те, що Росія розглядає сценарій терористичного акту з викидом радіації на Запорізькій атомній станції. Окупанти все підготували для цього. Українська влада неодноразово звертала увагу західних партнерів, що росіяни мінують ЗАЕС і Каховську ГЕС, бо бачать відсутність адекватної союзної реакції.

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко запевнив, що у випадку російського теракту на ЗАЕС, Київ залишається поза межею впливу наслідків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.06.2023 09:35