Фото: chas.news

Яка ситуація на Запорізькій АЕС: повідомлення адміністрації

Станом на середу, 7 червня, ситуація на Запорізькій атомній електростанції контрольована. Місцева влада закликає жителів регіону зберігати спокій.

Про це повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Юрій Малашко.

Він закликав мешканців Запорізької області зберігати спокій та довіряти тільки перевіреній інформації.

"Ситуація на Запорізькій АЕС контрольована, радіаційний фон стабільний. Резервуари заповнені до нормального технічного рівня. Фахівцями розроблений перелік заходів і відповідні інструкції, як діяти персоналу ЗАЕС, аби гарантувати безпеку станції", — сказав чиновник.

Юрій Малашко закликав людей слідкувати за інформацією лише на офіційних ресурсах.

"Очікуємо на деокупацію!" — додав він.

Нагадаємо, перший заступник міського голови Енергодара Іван Самойдюк заявив, що ситуація на Запорізькій АЕС може вийти з-під контролю у будь-який момент. Тому жителям прилеглого Енергодара краще залишити місто.

Попри численні заклики з боку МАГАТЕ і світових лідерів, окупанти продовжують перетворювати тимчасово захоплений Енергодар Запорізької області на військово-логістичну базу. Для реалізації своїх планів рашисти використовують території місцевих підприємств.

Раніше працівники Запорізької атомної електростанції попередили, що наслідки перебування окупантів на станції можуть спричинити масштабну катастрофу. Вона може бути гіршою, ніж Чорнобильська.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 07.06.2023 22:28