Фото: Генштаб ЗСУ

Рашисти перетворили захоплений Енергодар у військово-логістичну базу, — Генштаб

Попри численні заклики з боку МАГАТЕ і світових лідерів, окупанти продовжують перетворювати тимчасово захоплений Енергодар Запорізької області на військово-логістичну базу. Для реалізації своїх планів рашисти використовують території місцевих підприємств.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Так, завод "Нестандартного обладнання і трубопроводів" використовується загарбниками для ремонту військової техніки, а завод "Спеціальних конструкцій" і "Домобудівний комбінат" окупанти перетворили на склад військової техніки, зброї та боєприпасів.

Атаки ЗСУ

Авіація сил оборони за минулу добу завдала 15 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника, з них два — по зенітно-ракетних комплексах. Наші захисники знищили п'ять ворожих розвідувальних БпЛА.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили один пункт управління, один артилерійський підрозділ на вогневій позиції, два склади боєприпасів та дві станції радіоелектронної боротьби.

Ситуація на фронті

Російська Федерація, зазнаючи великих втрат, продовжує вести загарбницьку війну. Застосовує тактику терору, намагаючись залякати населення України, завдає ударів, здійснює обстріли не лише військових, а й цивільних об’єктів.

У ніч на 1 червня противник знову застосував ракети оперативно-тактичного ракетного комплексу "Іскандер" по об’єктах цивільної та критичної інфраструктури Київської області. Попередньо, силами та засобами Повітряних Сил Збройних Сил України 10 з 10 ракет були знищені. 

Протягом 31 травня противник завдав трьох ракетних та 29 авіаційних ударів, здійснив 49 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.  На жаль, є постраждалі серед цивільного населення, пошкоджено приватні житлові будинки, інша інфраструктура. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України й надалі залишається дуже високою.

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей. Протягом минулої доби підрозділи сил оборони відбили 21 ворожу атаку.

Нагадаємо, ввечері 31 травня начальниця Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони України "Південь" Наталія Гуменюк попередила, що загроза нової ракетної атаки дуже висока. За її словами, в акваторії Чорного моря на бойовому чергуванні перебували три російські ракетоносії, зокрема два підводних.

Водночас представник ГУР Міноборони Андрій Юсов вважає, що вже незабаром частота атак Росії на Київ значно знизиться. Ворог обстрілює українську столицю для демонстративної пропаганди, але так часто й сильно атакувати Київ він не зможе.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.06.2023 07:46