Фото: chas.news

Ситуація може стати критичною: жителів Енергодара просять терміново покинути місто

Ситуація на Запорізькій АЕС може вийти з-під контролю у будь-який момент. Тому жителям прилеглого Енергодара краще залишити місто.

Про це у коментарі "Радіо Свобода" сказав перший заступник міського голови Енергодара Іван Самойдюк.

Відзначимо, російські військові вже понад рік контролюють атомну станцію та навколишні населені пункти.

"Нічого не змінюється за весь рік окупації, який вони знаходяться там. На предмет того, можуть чи не можуть вони погрожувати аварією на ЗАЕС? Звичайно, відвертих погроз немає, але те, як експлуатується станція, через те, що там зроблені склади техніки, боєприпасів, то зрозуміло, що ситуація в будь-який час може вийти з-під контролю і бути критичною", — сказав Самойдюк.

Посадовець радить за будь-якої можливості залишити Енергодар і територію навколо міста. Жителів окупованого міста посадовець просить заздалегідь підготувати тривожні валізи, зібрати документи й важливі речі, заправити авто. 

"Якщо ситуація вийде з-під контролю, то можемо розраховувати, що вони (окупанти, — ред.) будуть зобов’язані та змушені дати "коридори" для виїзду населення з такої території", — додав заступник міського голови Енергодару.

Нагадаємо, попри численні заклики з боку МАГАТЕ і світових лідерів, окупанти продовжують перетворювати тимчасово захоплений Енергодар Запорізької області на військово-логістичну базу. Для реалізації своїх планів рашисти використовують території місцевих підприємств.

Раніше працівники Запорізької атомної електростанції попередили, що наслідки перебування окупантів на станції можуть спричинити масштабну катастрофу. Вона може бути гіршою, ніж Чорнобильська.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.06.2023 17:56