Фото: "Енергоатом"

Росія збільшила кількість озброєних окупантів на Запорізькій АЕС: заява "Енергоатома"

Російська Федерація зібрала на Запорізькій АЕС кілька тисяч озброєних окупантів. Вороги перетворюють станцію на укріплену військову базу.

Про це повідомляє "Енергоатом" у Telegram.

"На окупованій росіянами Запорізькій АЕС суттєво зросла кількість озброєних окупантів: зараз тут налічується понад 2500 військових РФ, і їх уже навіть більше, ніж станційного персоналу", — йдеться у повідомленні.

Там додали, що кількість живої сили ворога збільшилася й у тимчасово окупованому Енергодарі.

Також в "Енергоатомі" зауважили, що в Енергодар повернулися і так звана "влада", яка виїжджала у "відпустку" у бік Азовського моря на два тижні.

"Так, загарбники досі залишаються на майданчику АЕС і в місті атомників, але дуже скоро ЗСУ таки прийде на поранену енергодарську землю", — додали в компанії.

Раніше повідомлялось, що російські окупанти готують до "евакуації" людей з міста-супутника Запорізької атомної електростанції Енергодара. Йдеться про близько 3 100 осіб. 

Також прес-служба МАГАТЕ заявляла, що на території Запорізької АЕС спостерігається посилення військової присутності й активності. Персонал станції залишається на місці попри оголошення про евакуацію в Енергодарі. Загалом ситуація на станції стає все більш непередбачуваною.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.05.2023 20:28