Фото: Офіс президента

Росіяни готують теракт на Запорізькій АЕС: Зеленський опублікував термінове звернення

Українська розвідка отримала інформацію про те, що Росія розглядає сценарій терористичного акту з викидом радіації на Запорізькій атомній станції. Окупанти все підготували для цього. 

Про це повідомив президент Володимир Зеленський у Telegram.

Глава держави заявив, що Україна передає всю наявну інформацію партнерам.

"Щойно була доповідь нашої розвідки та Служби безпеки України. На жаль, уже неодноразово мені доводилося нагадувати, що радіація не знає державних кордонів і те, по кому вона вдарить, визначається лише напрямком вітру. Усі докази. Європа, Америка, Китай, Бразилія, Індія, арабський світ, Африка — усі країни, абсолютно всі мають це знати. Міжнародні організації. Усі. Жодних терактів на атомних станцій ніколи, ніде не повинно бути. Цього разу не має бути як із Каховкою: світ попереджено, отже, світ може і повинен діяти", — сказав Зеленський.

Нагадаємо, українська влада неодноразово звертала увагу західних партнерів, що росіяни мінують ЗАЕС і Каховську ГЕС, бо бачать відсутність адекватної союзної реакції. Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що запобігти підриву ГЕС, а тепер уникнути катастрофи на Запорізькій АЕС можна було декількома шляхами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.06.2023 11:59