Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Окупанти змінили тактику на одному з напрямків: у Нацгвардії розповіли про ситуацію на фронті

Після декількох місяців перерви російські загарбники розпочали використовувати важку техніку для штурмів на Лимано-Бахмутському напрямку. Ворог зазнає там великих втрат.

Про це заявив командир екіпажу безпілотників "Кара небесна" Четвертої бригади оперативного призначення "Рубіж" Андрій Отченаш у коментарі YouTube-каналу "РБК-Україна". Він розповів, що на Лимано-Бахмутському напрямку російські окупанти не штурмували позиції українських захисників за допомогою важкої техніки упродовж двох-трьох місяців.

"Зараз вони розпочали використовувати цю техніку. За три тижні мінус 25 одиниць техніки, БМП, танки, БТР, МТЛБ тощо знищили саме на напрямку, де оборону тримає бригада "Рубіж", — уточнив Отченаш.

За його словами, такі дії ворога є показником того, що він накопичував важку техніку, щоб отримати від цього "певні плюси".

"Але знову ж таки, реально єдине, що вони отримали, це купа знищеної техніки, велика кількість військовослужбовців, які робили акробатичні трюки та встановлювали рекорди світу у стрибках у висоту", — наголосив воїн.

Нагадаємо, 20 жовтня головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський відвідав військові частинах та підрозділи, які діють на Сумщині та у Курській області Росії.  На цих відтинках фронту, попри всі спроби противника перехопити ініціативу ситуація залишається під контролем ЗСУ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.10.2024 18:16