Фото: Flickr

Окупанти звозять на так звані "вибори" "спостерігачів" з Росії, — Центр нацспротиву

Російські загарбники на тимчасово захоплених українських землях не змогли знайти достатньої кількості спостерігачів на "вибори" серед місцевих. Окупанти звозять їх зі своєї території.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

У Нацспротиві наголосили, що російські "вибори" це суцільний фарс й пропагандистська імітація, де завчасно відомий результат та навіть явка. 

"Одну з головних ролей в цій виставі грають спостерігачі, яких росіяни вимушено звезли на тимчасово окуповані території з РФ, адже місцеві відмовляються брати участь у цьому шоу", — йдеться у повідомленні.

Так, за законодавством Російської Федерації існують так звані "громадські спостерігачі", й право так називатись має лише член "громадської палати" — дорадчого органу, який контролює Путін, адже він та призначені ним "губернатори" затверджують керівний склад палати у РФ.

"Саме такі "громадські спостерігачі" з РФ й спостерігають за "виборами" на ТОТ, адже місцеві палати окупанти щойно створили та не знайшли туди достатньої кількості охочих", — додали у Нацспротиві.

Нагадаємо, спікер Європейського Союзу Петер Стано заявив, що усі причетні до так званих "виборів" окупантів на тимчасово захоплених територіях України повинні бути покарані. У такий спосіб Російська Федерація продовжує порушувати міжнародне право та суверенітет України.

Своєю чергою українські правоохоронці вже встановили понад 3,5 тисячі організаторів та учасників фейкових "виборів" Росії у тимчасово окупованих регіонах. За попередніми даними ворог планує їх провести на початку вересня.

Раніше напередодні радник мера Маріуполя Петро Андрющенко заявив, що Служба безпеки України завдала потужного удару по колаборантах, які мали намір провести фейкові вибори у Запорізькій області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.09.2023 07:57