Фото: Chas news

Окупанти звозять на Запорізьку АЕС атомників з усієї Росії, — Центр нацспротиву

Росіянам доводиться привозити на Запорізьку атомну електростанцію працівників "Росенергоатому". Наші люди відмовляються іти на співпрацю з окупантами.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

За неповними даними, рашисти звозять в Енергодар працівників АЕС, розташованих у європейській частині Російської Федерації. Зокрема, це можуть бути фахівці з балаковської, калінінської, курської, нововоронезької, ростовської та смоленської атомних електростанцій.

Інфографіка: Центр нацспротиву

Нагадаємо, Російська Федерація зібрала на Запорізькій АЕС кілька тисяч озброєних окупантів. Вороги перетворюють станцію на військову базу.

Також в МАГАТЕ повідомляли, що Запорізьку атомну електростанцію вперше за чотири місяці під'єднали до резервної лінії електропередач. Проте ситуація з енергопостачанням на майданчику залишається надзвичайно крихкою.

Раніше повідомлялось, що "Енергоатом" застрахував усі чотири атомні станції України від ядерного інциденту на понад п'ять мільярдів гривень. Згідно з договором, страховка щодо Запорізької АЕС надається після звільнення станції від російських окупантів.

Варто відзначити, що цього тижня на Чорнобильській атомній електростанції відбулась ротація персоналу МАГАТЕ. Найближчим часом відбудеться зміна експертів й на інших АЕС в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 21.07.2023 07:29