vsn.ua

Оновлення даних у "Резерв+": у Міноборони назвали кількість придатних до мобілізації

На сьогодні свої дані у застосунку "Резерв+" оновили вже близько 2,3 млн українців. З них половина — придатні до військової служби.

Про це повідомив речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін в ефірі Армія TV.

За словами посадовця, наразі до війська можна призвати 1,1 мільйона чоловіків.

"Це важлива інформація, тому що багато заброньованих, багато тих, хто має право на відстрочку. Тобто мільйон і сто тисяч можуть бути мобілізованими і, відповідно, стати до лав Сил оборони", — сказав він.

Речник Міноборони зауважив, що найближчим часом ці військовозобов'язані не зможуть допомогти тим військовослужбовцям, які вже боронять нашу Батьківщину на фронті, адже мають пройти певну підготовку. 

"Зрозуміло, що найближчими днями вони не зможуть допомогти тим військовослужбовцям, які боронять нашу країну, але в перспективі це дуже важливо, бо йдеться про поліпшення військового обліку. Країна має знати, на кого розраховувати під час захисту", — наголосив Лазуткін.  

Нагадаємо, раніше заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко заявляла, що у застосунку "Резерв+" планується запровадити нові функції. Зокрема, українцям стане доступним онлайн-рекрутинг та навчання для військовозобов'язаних.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 25.06.2024 12:25