ООН: жінки і дівчата можуть прискорити науковий прогрес

11 ЛЮТОГО 2018 15:53

Дівчата і жінки, які прагнуть знайти себе в науці, повинні мати можливість реалізувати свою мрію. Про це заявив Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш Міжнародного дня жінок і дівчат в науці, повідомляє TrueUA.

Він нагадав, що представниці прекрасної статі сьогодні складають лише третину наукових співробітників. «Ми повинні сприяти повному розкриттю потенціалу жінок в науці і техніці. Це потрібно не тільки дівчаткам і жінкам, а й усьому людству, якщо ми хочемо домогтися сталого розвитку на планеті», - підкреслив Генсек ООН.

Він закликав об'єднати зусилля, щоб подолати стереотипи і упередження, в тому числі в пресі, яка представляє науку сферою інтересів чоловіків. Цей заклик підтримала глава ЮНЕСКО Одрі Азула.

За її словами, подібні стереотипи призводять до того, що дівчата скептично ставляться до можливості стати вченими, дослідниками або винахідниками. За даними ЮНЕСКО, лише 30 відсотків дівчат вибирає професії, пов'язані з технічними науками або математикою. Цю статистику можна змінити, усунувши перешкоди в сім'ї, в школі і на робочому місці. Для цього необхідно покінчити зі стереотипами.

Світ, 11.02.2018 15:53