Фото: Pixabay

Опалювальний сезон у Києві: у КМДА розповіли, коли у житлових будинках з'явиться тепло

У Києві опалювальний сезон розпочався 14 жовтня. Проте подавати тепло у житлові будинки будуть на початку листопада, або наприкінці поточного місяця.

Про це заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв, пише "Суспільне".

За його словами, у столиці до опалення вже під'єднали понад 1200 будівель соціальної сфери. Житлові будинки поки не підключатимуть через потепління.

"Кожен день опалення — це витрачений газ. Витрачати його на "повітря" недоцільно під час воєнного стану. По-друге, кияни точно не будуть в захваті оплачувати в теплу погоду за опалення", — пояснив посадовець.

Пантелеєв зазначив, що у будинках тепло можуть увімкнути на початку листопада, або наприкінці жовтня. Проте це станеться, якщо прогнозуватимуть похолодання, адже згідно із нормативами, середньодобова температура має опуститися до +8°C. 

Також Пантелеєв нагадав, що в столиці вдвічі збільшили кількість мобільних котелень, які зможуть опалювати лікарні під час тривалих відключень світла.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду 22 жовтня заявив, що в Україні цього місяця розпочинається опалювальний сезон. Він підкреслив, що влада громад у кожній області самостійно вирішує, коли подавати тепло у житлові будинки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 22.10.2024 17:41