Фото: Денис Шмигаль / Telegram

"Влада громад ухвалює рішення": прем'єр пояснив, коли буде тепло у житлових будинках

В Україні цього місяця розпочинається опалювальний сезон. Влада громад у кожній області самостійно вирішує, коли подавати тепло у житлові будинки.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду.

За його словами, насамперед до тепла підключаються об’єкти соціальної інфраструктури, зокрема школи, дитячі садочки та лікарні. Вже після цього місцева влада визначає дату підключення до опалення житлових будинків. 

"Конкретні дати подачі тепла визначаються погодними умовами, відповідно до яких влада громад ухвалює свої рішення", — зауважив Шмигаль.

Він додав, що наразі працюють усі дев'ять енергоблоків українських АЕС, покриваючи основні потреби в генерації. До того ж наша держава отримує нове генераційне обладнання від партнерів.

"Банки кредитують бізнес у межах урядових енергетичних програм. Схвалено заявок на 7,9 мільярда гривень, фактично видано понад 2 мільярди гривень кредитних коштів. Для населення схвалено кредитних коштів на понад 204 мільйони грн. Робимо все, щоб узимку всі українці мали вдома світло і тепло, а підприємства працювали безперебійно", — резюмував прем'єр.

Нагадаємо, що українці, які не здатні самостійно оплачувати комунальні послуги, мають право на призначення житлової субсидії. Водночас громадянам, яким через заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг відмовили у наданні житлової субсидії, на наступний період для одержання виплат необхідно документально або підтвердити сплату заборгованості, або укласти договір про її реструктуризацію, або оскаржити у суді заборгованість, яку споживач не визначає.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першим

Суспільство, 22.10.2024 13:12