Оптимістичний настрій рятує від цілого набору проблем зі здоров'ям

30 ВЕРЕСНЯ 2019 19:04

Якщо хочете знизити ризик серцевого нападу або інсульту більш ніж на третину, дивіться на життя більш позитивно, пише The Daily Mail з посиланням на медиків з Госпіталю Святого Луки.

Експерти проаналізували дані тисяч людей з різних куточків світу. Виявилося, оптимісти на 14% рідше вмирали передчасно від серцево-судинних захворювань, раку, деменції, діабету і мали на 35% менше інсультів і серцевих нападів.

Фахівці вважають, що оптимісти частіше ведуть здоровий спосіб життя, правильно харчуються, краще справляються зі стресом, тривогою, які, як відомо, негативно впливають на серце і викликають запалення. Позитивний настрій знижує тиск і рівень холестерину, говорять численні спостереження.

Також є підстави вважати, що оптимізм рятує від серцевої недостатності, хвороби Альцгеймера, зниження еластичності судин, респіраторних недуг, інфекцій і різних видів онкологічних захворювань.

Раніше вже було доведено: стрес, депресія і самотність пов'язані з серцево-судинними недугами. Песимізм однозначно призводить до запалення, підвищує тиск і гальмує обмін речовин.

Деякі вчені навіть заявляють про вкороченні теломери (захисні кінцеві елементи хромосом, чия довжина говорить про реальний біологічний вік організму). А чим довше теломери, тим довше проживе людина.

Суспільство, 30.09.2019 19:04