Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

Орбан міг запросити Трампа на саміт ЄС у Будапешті, — ЗМІ

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан хоче, щоб колишній президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп взяв участь у саміті Європейської політичної спільноти та неформальній зустрічі лідерів ЄС у Будапешті 7-8 листопада.

Про це повідомив незалежний проект журналістських розслідувань VSquare.

Як зазначили журналісти, неназваний дипломат однієї з країн ЄС розповів, що Орбан міг передати Трампу запрошення під час їхньої зустрічі у Флориді у березні.

Проте джерела VSquare наголошують, що екс-президент США навряд чи особисто відвідає саміт, адже 5 листопада в США пройдуть президентські вибори, в яких він бере участь. А вже 7-8 листопада, найімовірніше, вже будуть відомі результати виборів. Відтак, якщо Трамп і візьме участь у саміті ЄС, то обмежиться записаним зверненням або виступом онлайн.

Водночас журналісти зауважили, що онлайн-участь Трампа в неформальній зустрічі лідерів ЄС "була б безпрецедентною і вкрай деструктивною, кинула б виклик усталеним дипломатичним нормам і створила б напруженість як всередині ЄС, так і у відносинах з адміністрацією Байдена".

Нагадаємо, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан на саміті Євросоюзу в Брюсселі емоційно поспілкувався з президентом України Володимиром Зеленським. Коротку розмову з українським лідером ініціював глава угорського уряду.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 28.06.2024 21:38