Скріншот з відео

На полях Саміту ЄС відбулась емоційна розмова Зеленського з Орбаном (відео)

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан на саміті Євросоюзу в Брюсселі емоційно поспілкувався з президентом України Володимиром Зеленським. Коротку розмову з українським лідером ініціював глава угорського уряду.

Про це можна зробити висновок з оприлюднених 27 червня кадрів трансляції з Брюсселя.

На відео із залу засідань Саміту ЄС, куди отримав запрошення й Володимир Зеленський, помітно, як Віктор Орбан особисто підійшов до українського президента та потис йому руку. Це сталось вже після підписання безпекових угод України з Євросоюзом, Литвою та Естонією.

Про що говорили лідери держав залишається загадкою, проте можна зробити висновок, що короткий діалог Орбана і Зеленського вийшов досить емоційним. Цікаво, що Угорщина вже з 1 липня розпочне шестимісячне головування у Раді Європейського Союзу.

Нагадаємо, у квітні прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Європейський Союз має зосередити зусилля на завершенні вступу країн Західних Балкан. А "східним розширенням" варто займатися вже після цього.

Також міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що Угорщина наклала вето на резолюцію Ради Європи щодо миру в Україні. Будапешт пояснив це тим, що нібито в документі не врахували позицію Росії.

Проте вже 15 червня Угорщина розблокувала початок переговорів щодо вступу України в Європейський Союз. У Будапешті пояснили такий крок "виконанням вимог країни".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.06.2024 17:40