Петер Сійярто. Джерело: Facebook-сторінка міністра закордонних справ Угорщини

Угорщина ветувала резолюцію Ради Європи щодо України

Угорщина наклала вето на резолюцію Ради Європи щодо миру в Україні. Будапешт пояснив це тим, що нібито в документі не врахували позицію Росії.

Про це написав міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто на своїй Facebook-сторінці. Він заявив, що нібито після виключення росіян з Ради Європи можливість укладати мир у рамках цієї платформи втратили.

"Замість фантазування про ядерну війну нам нарешті потрібні реальні мирні перемовини. Справжні мирні перемовини можуть відбутися лише тоді, коли всі сторони, які воюють, сидять за столом", — вважає Сійярто.

Міністр закордонних справ Угорщини наклав вето на резолюцію, яка визнає формулу миру, запропоновану Україною. За його словами, повинні бути враховані інші "мирні плани".

"Це неприпустимо для нас. Інші теж пропонували мирні плани, які не гірші за українського президента. Просив включити інші мирні плани в резолюцію Ради Європи. Більшість відхилила це. Ось чому я наклав вето, щоб резолюції Ради не було", — додав він.

До речі, Угорщина чи не єдина країна Європейського Союзу, влада якої часто критикує Україну. Саме Угорщина блокувала рішення ЄС щодо євроінтеграції України.

Нагадаємо, тиждень тому міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявляв, що влада Угорщини незадоволена позицією країн НАТО щодо допомоги Україні. Будапешт переконаний, що Альянс "прямує до війни величезними кроками".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 17.05.2024 17:46