Фото: Вадим Столар. Джерело – antikor.com.ua

Оренда елітного майна в Монако та ОАЕ: що задекларував депутат Столар за перший рік війни, — розслідування

Родина скандального нардепа Вадима Столара у перший рік повномасштабного вторгнення Росії орендувала елітну нерухомість в Дубаї та Монако та розмістила гроші в низку світових банків.

Про це йдеться у розслідуванні журналістів Bihus.Info.

Журналісти нагадали, що Вадим Столар виїхав з України ще до початку повномасштабного вторгнення. Згодом його помітили на Лазуровому узбережжі Франції, де нардеп орендував маєток. Цікаво, що в декларації за 2022-й, яку нещодавно подав, відсутня інформація про будинок. Проте там зазначається оренда квартири у Монако на майже 600 квадратних метрів. На сайті компанії, яка нібито здає в оренду цю квартиру, наявне помешкання зі схожою площею. Їхня вартість становить 130 тисяч євро на місяць. 

За даними журналістів, це не єдине закордонне житло в документі: родина також орендувала пентхаус в ОАЕ, площею у майже 500 квадратних метрів. Схожі за площею апартаменти в Дубаї коштують від 800 тисяч до 1 мільйона доларів на рік.

Бізнес екс-дружини переїхав в Дубаї

Судячи з декларації Інна Майструк, у 2022 році вона стала власницею аж шести нових компаній в ОАЕ. Дві з них мають назву ідентичну до української будівельної компанії — ENSO, про зв’язки зі Столаром якої вже неодноразово повідомлялось раніше. ENSO INVESTMENT L.L.C. та  ENSO DEVELOPMENT L.L.C. зареєстрували у Дубаї в травні-червні 2022 року.

Судячи зі сайту і Linkedin обох дубайських ENSO, офіс цього холдингу розмістили в розкішному хмарочосі Boulevard plaza 2. Ціна на оренду невеликого офісу в цій будівлі стартує від 300 тисяч доларів на рік.

Гроші Столара: де вони зараз

Кошти в сумі понад три мільйони доларів скандальна родина у 2022 році зберігала у банку на острові Домініка, понад два мільйони євро в Австрійському Oberbank та 700 тисяч доларів у банках Дубаї. В декларації за 2023 рік світові банки не згадувались: Столар і його родина зберігали кошти або в готівці, або в українських банках.

Нагадаємо, компанія-власник кіберспортивної команди NAVI та розробника S.T.A.L.K.E.R. придбала один з найвідоміших київських бізнес-центрів "Парус" у народного депутата від колишньої, а нині — забороненої партії "Опозиційна платформа — За життя" Вадима Столара.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.03.2024 10:56