Фото: соцмережі

Організувала найбільший у Німеччині автопробіг на підтримку РФ: у Кельні судитимуть росіянку

У Німеччині судитимуть росіянку Олену Колбаснікову, яка торік організувала у Кельні автопробіг на підтримку Росії. Їй може загрожувати тюремний термін.

Про це повідомляє DW

Варто зауважити, що Колбаснікова народилася в українському місті Дніпро. 

Зазначається, що жінка є одним з організаторів проросійських протестів у Німеччині та співпрацює з ультраправими політиками, зокрема з Маркусом Бейзіхтом. 8 травня 2022 року, до річниці капітуляції нацистської Німеччини, вони разом організували автопробіг, до якого долучилися понад 1000 учасників з російськими та радянськими прапорами.

Окрім того, Колбаснікова була організатором демонстрації "Проти війни та поставок зброї Україні", що відбулася у вересні 2022 року в центрі Кельна, а також виступила на демонстрації "Ami Go Home" на базі ВПС США в Рамштайні.

У виданні зазначають, що згідно з міжнародним правом, ведення агресивної війни є злочином, і той, хто схвалює її, може отримати у Німеччині три роки в'язниці. Але найімовірнішим покаранням за таке правопорушення є грошовий штраф. Судове засідання призначене на 29 березня.

Нагадаємо, 9 березня Служба безпеки України повідомила про підозру власниці херсонської телерадіокомпанії "ВТВ плюс". Жінка "розкручувала" медійний образ гауляйтера Володимира Сальдо.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 09.03.2023 15:57