Фото: СБУ

"Розкручувала" медійний образ Сальдо: СБУ вручила підозру власниці херсонського телеканалу

Служба безпеки України повідомила про підозру власниці херсонської телерадіокомпанії "ВТВ плюс". Жінка "розкручувала" медійний образ гауляйтера Володимира Сальдо.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

Варто зауважити, що правоохоронці не називають ім'я фігурантки, проте судячи з фотографії та інформації, йдеться про власницю телерадіокомпанії "ВТВ плюс" Тетяну Каменську.

За даними СБУ, після захоплення Херсона посадовиця добровільно пішла на співпрацю з окупаційною "адміністрацією" РФ.  Правоохоронці встановили, що вона надала росіянам ресурси телеканалу для поширення прокремлівської пропаганди та медійної підтримки місцевих гауляйтерів.

Колаборантка особисто брала інтерв’ю у зрадника Сальдо, якого публічно позиціонувала як "легітимного" очільника області. Так, РФ використовувала медіаресурс для нав’язування жителям наративів Кремля та поширення окупаційного режиму в регіоні.

Зазначається, що незадовго до деокупації Херсона Каменська втекла з міста та наразі переховується від правосуддя на тимчасово захопленій частині півдня України.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили фігурантці про підозру за ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу (колабораційна діяльність). Співробітники СБУ проводять комплексні заходи для притягнення зловмисниці до відповідальності. На колаборантку чекає покарання — 12 років ув’язнення.

Нагадаємо, на Харківщині судитимуть колаборанта з "народної міліції". У травні 2022 року, після приходу росіян, зрадник отримав посаду в місцевому каральному органі окупантів. За кілька місяців встиг навіть кар’єрно зрости: від чергового у відділку до старшого дільничного. За цей час отримав 100 тисяч російських рублів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Події, 09.03.2023 15:20