Фото: Facebook Олега Ніколенка

OSINT-аналітики встановили місце падіння російського "шахеда" у Румунії

OSINT-аналітикам вдалося встановити, що російський "шахед" у ніч на 4 вересня впав на території Румунії неподалік одного з прикордонних сіл. Вони виявили точку у румунському полі.

Про це вказується на сторінці GeoConfirmed у Twitter.

Точка, де впав безпілотник, розташована на відстані менш ніж півтора кілометра від Плауру — село у повіті Тулча. З іншого берега Дунаю навпроти села лежить місто Ізмаїл.

"Висновок GeoLocation: Орієнтовна зона падіння — румунська сторона річки (Дунай, — ред.), координати — 45.328864, 28.803601", — зазначили OSINT-аналітики.

мапа

Мапа GeoConfirmed / Twitter

Падіння російських дронів у Румунії

Під час чергової нічної атаки "шахедами" по портовій інфраструктурі Одеської області на Дунаї дрони-камікадзе впали на території Румунії, яка є країною НАТО. Державна прикордонна служба України повідомила, що це відбулося неподалік Ізмаїльського порту. У Міністерстві закордонних справ України закликали партнерів прискорити забезпечення України додатковими сучасними системами протиракетної та протиповітряної оборони, а також бойовою авіацією, які посилять захист інфраструктури України, а також суміжних держав.

Міністерство оборони Румунії у спеціальній заяві засудило атаки на українські об’єкти та цивільну інфраструктуру. У румунському відомстві назвали їх невиправданими та такими, що порушують усі міжнародні гуманітарні правила. Водночас міністерка закордонних справ Румунії Лумініца Одобеску повідомила, що атаки Російської Федерації по інфраструктурі на Півдні України несуть ризики для її країни, але вона заперечує, що до цього часу виникали будь-які загрозливі інциденти.

Водночас президент Румунії Клаус Йоганніс заперечив падіння російських безпілотників 4 вересня на території його країни. Він заявив, що не було знайдено жодної деталі від дрона країни-агресорки.

Також румунський лідер наголосив, що держава повністю контролює свій повітряний простір і має "надзвичайно сильні гарантії безпеки". Крім того, Йоганніс зауважив, що країни НАТО визначилися з алгоритмом дій на випадок, якщо "щось впаде на їхню територію".

Нагадаємо, що під час атаки порту в Ізмаїлі в Одеській області на початку серпня запущені рашистами "шахеди" пролітали над територією Румунії. Один з іранських дронів упав у румунському повіті Тулча. Щоправда, згодом фахівці Військово-повітряних сил Румунії оглянули комуну Чаталкіой, де нібито впав російський дрон, але жодних уламків там не знайшли.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.09.2023 00:25