Фото: Уніан

Останній дзвоник-2023: коли відзначатимуть свято в Києві

Навчання у школах Києва завершиться 16 червня, а останній дзвоник для учнів пролунає в різних закладах середньої освіти 15 або 16 червня. Затримка навчального року пов'язана насамперед із подовженням зимових канікул через загрозу блекауту.

Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

Єдиних рекомендацій, крім заходів безпеки, закладам освіти не надавали, тож кожна школа окремо обиратиме зручний і безпечний формат випускних. За словами заступника голови КМДА Валентина Мондриївського, з 9-х та 11-х класів цього року випускається майже 50 тисяч школярів. 

"Майже дві третини юних киян навчались у своїх школах очно, що каже про високий ступінь довіри до нас, до того, що ми зробили заради безпечного навчання. Крім того, з освітнього процесу не випала і решта дітей, які навчались в онлайн форматі з різних куточків світу. Загалом серед школярів Києва п’ята частина зараз перебуває за кордоном", — заявив Мондриївський.

Нагадаємо,  заступник міністра освіти Андрій Вітренко повідомляв, що школи можуть обрати "онлайн" формат останнього дзвоника. Це, зокрема, стосується тих шкіл, де немає укриття, або розташованих у потенційно небезпечному регіоні. Чиновник зауважив, що на територіях, де учні навчалися дистанційно, імовірно, не проводитимуть випускні вечори

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 14.06.2023 12:22