Фото: скріншот з відео

Папа Римський зустрінеться з Орбаном в Угорщині: говоритимуть про Україну

Папа Римський Франциск цього тижня відвідає Угорщину. Очікується, що однією з головних тем розмови понтифіка з прем'єром Віктором Орбаном стане Україна.

Про це повідомляє The Gguardian.

Вони також обговорять міграцію та християнське коріння Європи.

Зазначається, що Папа Франциск прибуде до Угорщини у п'ятницю, 28 квітня: його візит триватиме три дні. Згідно з наявною інформацією, головною метою поїздки понтифіка стане зустріч з угорськими католиками. Він також планує у своїх публічних зверненнях порушити питання ключових подій у світі.

"Це також буде поїздка до центру Європи, яку продовжують охоплювати холодні вітри війни, а пересування такої кількості людей поставило на порядок денний нагальні гуманітарні питання", — заявив Папа Римський.

За даними ЗМІ, в Угорщині глава католицької церкви зустрінеться з прем'єром Віктором Орбаном та обговорить з ним Україну.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан вкотре осоромився заявою про Україну, назвавши її "країною, яка не існує економічно". Угорський прем'єр, який був і залишається на боці Росії, зробив цю заяву в контексті європейської допомоги.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.04.2023 13:38