Фото: Getty images

Росія внесла Угорщину в список недружніх країн: що сталося

Росія внесла Угорщину в перелік "недружніх" країн. Причина — країна підписалася під санкціями Європейського Союзу проти Кремля через війну в Україні.

Про це повідомляють пропагандистські ЗМІ.

Варто зазначити, що Угорщина потрапила у російський список "недружніх країн" ще в березні минулого року разом з усіма країнами ЄС, G7 та Україною. Але лише зараз посол Росії у Будапешті Євген Станіславов наголосив на цьомуА все через те, що країна підписалася під санкціями Європейського Союзу проти Кремля за вторгнення в Україну. 

опри спроби Угорщини відстоювати власні інтереси, які часто суперечать політиці ЄС, факт залишається фактом: Угорщина підписалася під усіма антиросійськими санкційними пакетами Брюсселя і змушена їх суворо виконувати", — заявив Станіславов.

Посол заявив, що РФ "тримає канали діалогу відкритими заради збереження накопиченого за минулі роки багажу позитивних напрацювань".

Нагадаємо, Угорщина не буде арештовувати президента Росії Володимира Путіна, якщо він в'їде в країну. Про це заявив 23 березня глава адміністрації прем'єр-міністра Віктора Орбана Гергелі Гуляш.

Також Угорщина висловила ультиматум, що не підтримуватиме вступ України до ЄС та НАТО. Причина — "угорські школи на Закарпатті опинились у небезпеці".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 30.03.2023 12:45