Фото: censor.net

Парламент Швеції схвалив новий пакет допомоги для України: що туди увійде

Швеція передасть Україні новий пакет військової допомоги. Його уже схвалив парламент, загальна сума допомоги становить приблизно 270 млн євро.

Про це йдеться на сайті парламенту Швеції, повідомляє "Європейська Правда".

У повідомленні вказано, що українські захисники отримають боєприпаси та запчастини на суму приблизно 90 мільйонів євро, а також вантажівки та обладнання для розмінування на суму приблизно 180 мільйонів євро. Крім того, парламент Швеції ухвалив рішення продати США ракети AMRAAM "повітря-повітря". Згодом їх зможуть передати Україні.

Відтак у 2023 році Швеція збільшила статтю витрат на оборону та готовність до кризових ситуацій у державному бюджеті на 46 мільйонів євро.

Додамо, раніше повідомлялось, що Швеція виділить Україні потужний пакет військової допомоги, в який увійдуть боєприпаси для систем ППО та бойових машин, а також запасні частини для установки Archer. 

При цьому у Швеції зазначають, що цей транш допомоги значно перевищує попередній, сума якого становила понад 200 мільйонів доларів.

Нагадаємо, Німеччина планує щорічно видавати Україні по п’ять мільярдів євро військової підтримки. Це триватиме до 2027 року. Щоправда, рішення про виділення п'яти мільярдів євро на військову підтримку України ще має затвердити німецький парламент. Загалом, за словами міністра, з початку повномасштабної війни допомога Німеччини Україні склала 22 мільярди євро.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.08.2023 15:57