Фото: Офіс президента

В Австралії відбудеться важлива для України зустріч: заява глави МЗС Німеччини

Очільниця міністерства зовнішніх справ Німеччини Анналена Бербок вирушила з візитом до Австралії та Нової Зеландії. Однією з тем зустрічі стане виділення нової допомоги Україні.

Про це повідомляє RND.

"Є лише кілька країн, настільки далеких географічно і водночас настільки близьких до нас політично, як Австралія та Нова Зеландія. Попри величезну відстань — понад 16 тисяч кілометрів — ми можемо покладатися один на одного, як близькі сусіди, вчитися один в одного друга, як у добрих друзів і підтримувати один одного як стратегічні партнери. Це відбивається у нашій масштабній допомозі Україні", — сказала вона.

У МЗС Німеччини наголосили, що основна увага під час візиту буде зосереджена на наступних темах: поглиблення двосторонніх відносин, співробітництво у сфері політики безпеки, включаючи питання економічної безпеки та стійкості, наслідки російської загарбницької війни проти України, роль Китаю в Індо-Тихоокеанському регіоні, повернення культурного надбання та співробітництво у кліматичній політиці.

Нагадаємо, 9 серпня Німеччина передала новий пакет військової допомоги Україні. До нього увійшли два зенітно-ракетних комплекси Patriot та розвідувальні дрони.

Своєю чергою канцлер Німеччини Олаф Шольц прокоментував можливу передачу Україні крилатих ракет Taurus. Він досі не визначився, чи варто передавати Збройним силам України далекобійні ракети.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 14.08.2023 10:05