Фото: Freepik

ПЦУ категорично проти реєстрації одностатевих шлюбів в Україні: які аргументи наводить

Православна Церква України вважає категорично неприйнятним проект закону щодо встановлення в Україні інституту так званого "реєстрованого партнерства". На їхню думку, це суперечить Конституції України та зневажає традиційні для українського народу християнські цінності.

Про це повідомили на офіційному сайті ПЦУ.

На думку вірян, під виглядом "реєстрованого партнерства" зазначений проект пропонує фактично легалізувати в Україні так звані одностатеві шлюби.

"Це суперечить Конституції України, де зазначено, що шлюб ґрунтується на вільній згоді жінки й чоловіка, а кожен із подружжя має рівні права та обов’язки у шлюбі й сім’ї", — пояснюють у ПЦУ.

Священослужителі обурені тим, що проект пропонує прирівняти "реєстровані партнерства" до шлюбу, називаючи їх "сімейним союзом" і відсилаючи у багатьох випадках до норм Сімейного кодексу України.

"Наступним кроком лобістів одностатевих шлюбів стане ініціювання можливості усиновлення дітей одностатевими членами, з усіма вкрай негативними наслідками для формування особистості таких дітей та з позбавленням їх природного права на виховання у повноцінній сім’ї, маючи і батька, і матір", — вважають у ПЦУ.

Православна Церква України закликала зняти з розгляду та відхилити проект закону № 9103 про інститут "реєстрованого партнерства".

Нагадаємо, законопроект про цивільні партнерства, який дозволить реєструвати одностатеві шлюби, подала у Верховну Раду народна депутатка Інна Совсун. Над проектом протягом дев'яти місяців працювали спільно з представниками ЛГБТ-спільноти.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 29.03.2023 13:54