Колаж ТrueUA

Печерський райсуд Києва не зміг обрати запобіжний захід нардепу Ніколаєнку, який вчинив смертельну аварію

У вівторок, 7 листопада, Печерський районний суд Києва не обрав запобіжний захід народному депутату України Андрію Ніколаєнку. Обранець днями поблизу Житомира збив на смерть 18-річну місцеву жительку. 

Про це повідомляє "Суспільне".

Зазначається, що суддя оголосила перерву в засіданні, тоді як адвокати й Ніколаєнко просили продовжити засідання сьогодні.

За словами прокурора, слідчий експеримент показав, що автомобіль рухався зі швидкістю 146 кілометрів на годину. Дозволена швидкість на цій трасі — 110 кілометрів на годину. Також, за інформацією правоохоронців, на слідчому експерименті був присутній свідок, який рухався поряд з автівкою якою кермував Ніколаєнко на момент вчинення ДТП.

Ніколаєнко своєю чергою повідомив, що загибла дівчина намагалася перебігти дорогу в невстановленому місці.

Що відомо про ДТП за участю нардепа Ніколаєнка

ДТП сталася на Житомирській області 3 листопада. За попередньою інформацією, в автомобілі народний депутат перебував із дружиною. Згодом у Нацполіції уточнили, що водій автомобіля Mercedes-Benz GLE здійснив наїзд на пішохода, рухаючись у напрямку Чопа в крайній лівій смузі руху. Там підтвердили, що за кермом перебував 44-річний мешканець Київщини, народний депутат України Андрій Ніколаєнко.

Сам Ніколаєнко згодом особисто підтвердив факт дорожньо-транспортної пригоди на своїй сторінці в Facebook. Він запевнив, що усіляко сприятиме слідчим діям. Також чиновник заявив, що був тверезим і не порушував ПДР.

Нагадаємо, що 6 листопада Офіс генерального прокурора за матеріалами Державного бюро розслідувань повідомив про підозру Андрію Ніколенку. Слідчі встановили, що нардеп порушив правила дорожнього руху та перевищив допустиму швидкість руху.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 07.11.2023 19:41