ЗРК Patriot. Джерело: Вікіпедія

Пентагон підтвердив, що Україна збила "Кинджал" за допомогою Patriot

У ніч на 4 травня українські військові дійсно збили російську балістичну ракету "Кинджал" за допомогою зенітно-ракетного комплексу Patriot.

Про це повідомив речник Пентагону генерал Пет Райдер, пише CNN.

"Я можу підтвердити, що ЗСУ збили російську ракету, застосувавши систему протиракетної оборони Patriot", — сказав він.

Райдер додав, що ця ППО є системою широкого спектра засобів протиповітряної оборони, які Сполучені Штати та міжнародна спільнота надали Україні. Він запевнив, що США та їхні партнери продовжуватимуть "нарощувати засоби протиповітряної оборони наземного базування та боєприпаси, щоб допомогти Україні контролювати своє суверенне небо та захистити своїх громадян від Росії".

Зазначимо, що вперше офіційно про збиття ракети "Кинджал" стало відомо 6 травня — тоді цю інформацію підтвердили у Повітряних силах. Військове керівництво пояснило, що ухвалило рішення не оприлюднювати інформацію про збиття Х-47 "Кинджал" одразу, аби заплутати ворога. У ЗСУ впевнені, що ліквідація "Кинджалу" стала шоком для Росії, адже там неодноразово хвалилися, що цей вид ракет є "суперзброєю" на полі бою. 

Нагадаємо, українські військові стали першими у світі, кому вдалося збити "балістику" за допомогою Patriot. Водночас, запевняють вони, радіти рано — адже ЗСУ мають мало таких систем ППО.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.05.2023 23:45