Фото: Міноборони США

Пентагон суттєво поповнить запаси зброї для України: The Washington Post назвав терміни

Пентагон планує поповнити запаси зброї для України. Військове керівництво Сполучених Штатів очікує настання зими, коли інтенсивність боїв дещо знизиться.

Про це повідомляє The Washington Post із посиланням на власні джерела.

За даними неназваного співрозмовника видання, Пентагон планує наростити виробництво боєприпасів, сподіваючись на зниження інтенсивності боїв. Водночас джерело наголосило, що армія РФ теж може скористатися можливою перервою для переозброєння та зведення оборонних рубежів.

Своєю чергою радник міністра оборони України Юрій Сак в інтерв'ю The Washington Post звернув увагу на відсутність в армії винищувачів F-16. Через це, за словами Сака, Збройним силам доводиться використовувати безпілотники, щоб розширити радіус дії в очікуванні постачання більш просунутих озброєнь.

Нагадаємо, 18 серпня президент Володимир Зеленський опублікував традиційне звернення до українців. Глава держави, зокрема, розповів про посилення наших військових новим озброєнням. Він запевнив, що скоро українці побачать новини, які наша держава готує спільно із союзниками з Євросоюзу.

Варто відзначити, що 14 серпня у Сполучених Штатах Америки оголосили про надання Україні нового пакету озброєнь. Союзники передадуть військову допомогу на 200 мільйонів доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.08.2023 17:33