Фото: "Українська правда"

Пентагон закликав Конгрес США виділити гроші на допомогу Україні, інакше проблеми неминучі

Пентагон звернувся до Конгресу Сполучених Штатів Америки із закликом збільшити фінансування допомоги Україні. Інакше невдовзі можуть розпочатися проблеми з постачанням озброєння.

Про це йдеться у листі контролера Пентагона Майкла Маккорда до лідерів Палати представників і Сенату, пише Associated Press.

Зазначається, що США повністю вичерпали можливості довгострокового фінансування України в рамках Ініціативи сприяння безпеці (USAI) і без додаткового фінансування зараз США будуть змушені відкласти або скоротити постачання зброї, ППО, боєприпасів, безпілотників та іншого озброєння, яке "критично важливе, коли Росія готується до проведення зимового наступу".

"З виділених Конгресом 25,9 мільярда доларів для заміни того озброєння, яке передавали Україні, залишилося 1,6 мільярда доларів. Тому відомство вже було змушене уповільнити постачання деяких військ", — йдеться у повідомленні.

Раніше у МЗС України заявили, що ситуація із тимчасовим бюджетом Сполучених Штатів Америки не вплине на надходження допомоги для нашої країни, яка була оголошена раніше. Йдеться про близько 1,6 мільярда доларів на оборону та 1,23 мільярда доларів прямої бюджетної підтримки.

Ситуація довкола тимчасового бюджету США

Загроза призупинення роботи уряду США пов'язана з позицією ультраправих республіканців. Вони блокували ухвалення бюджетних законопроектів на наступний фінансовий рік, вимагаючи урізати, на їхню думку, зайві витрати.

Зокрема, вони виступали проти додаткової допомоги Україні. До останнього Білий дім намагався додати хоча б компромісні шість мільярдів доларів для нашої країни до середини листопада, але ініціатива не змогла набрати достатньо голосів.

Зазначимо, загалом адміністрація має намір Джо Байдена отримати "добро" на пакет сумою понад 40 мільярдів доларів, з якого близько 24 мільярди доларів мають бути виділені Україні.

Нагадаємо, у четвер ввечері, 28 вересня, Палата представників Конгресу США проголосувала за виділення Україні 300 мільйонів доларів. Ці кошти були вилучені з проекту оборонного бюджету країни й за їхнє ухвалення голосували окремо.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.10.2023 23:51