Переговори між парламентами України та Росії: ПАР висунула неочікувану пропозицію

Національні законодавчі органи Південної Африки та Об'єднаних Арабських Еміратів пропонують провести переговори між парламентами України та Росії. Головна мета  — пошук можливих шляхів закінчення війни.

Про це повідомило видання News24.

Зазначається, що така пропозиція озвучена у парламентському звіті, в якому детально описується робота, виконана південноафриканськими депутатами на 146-й асамблеї Міжпарламентського союзу. Під час зустрічі ОАЕ та ПАР оголосили про готовність прийняти парламенти кожної країни для подальшого обговорення війни. 

Наступний крок передбачає залучення двох парламентів до наступних дій:

  • надсилання листа з докладним описом способів пом'якшення гуманітарних наслідків війни в чотирьох областях: ядерна безпека, продовольча безпека, захист екологічно вразливих об'єктів, а також доступ до військовополонених і обмін ними;
  • взаємодія з іншими сторонами, щоб допомогти внести позитивні зміни в тривалу ескалацію конфлікту; 
  • намагаючись знайти можливі шляхи зближення позицій і пропонуючи обом делегаціям зібратися у відповідному місці для обговорення.

Нагадаємо, 16 червня президент Південно-Африканської Республіки Сиріл Рамафоса назвав десять основних складових мирної ініціативи країн Африканського Союзу щодо українсько-російської війни. Він вважає, що війна має бути врегульована, "має бути мир через переговори дипломатичним шляхом". Наступною складовою президент ПАР назвав необхідність деескалації конфлікту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.06.2023 19:58